Stipendija Zuyd Excellence (H-ZES) 2023/24 – Nizozemska…

Rok za prijavu: 30. travnja 2023. godine.

Dostupno je nekoliko vrsta stipendija za talentirane i visoko motivirane studente izvan EU-a koji se prijavljuju za prvostupnički ili magistarski program koji financira vlada i koji se u potpunosti uči engleski. Zuyd nudi tri vrste stipendija.

Holland – Zuyd Excellence Scholarship (H-ZES) kombinirana je stipendija koja nudi veći iznos stipendije u prvoj godini u usporedbi sa Zuyd Excellence Scholarship. Ova se stipendija dodjeljuje u obliku nizozemske stipendije u iznosu od 5000 € u prvoj godini i Zuyd Excellence stipendije (maksimalno 3600 € neto popusta na vašu školarinu) za ostatak nominalnog trajanja vašeg studija. Napredak studija studenata koji su nagrađeni Holland – Zuyd Excellence Scholarship prati se svake godine, budući da je za obnovu stipendije za sljedeću akademsku godinu potrebno minimalno 45 stečenih bodova po akademskoj godini. Obnavljanje stipendije vrijedi samo za nominalno trajanje dotičnog programa.

Imajte na umu da se podnesene prijave za stipendiju Holland – Zuyd Excellence procjenjuju na individualnoj osnovi, prema redoslijedu pristizanja i uvijek podliježu ponudi i potražnji.

– Zadnji rok za prijavu: 30. travnja…

Kandidati koji nisu odabrani za Nizozemsku – Zuyd Excellence Scholarship (H-ZES) automatski će se uzeti u obzir za Zuyd Excellence Scholarship (ZES) nakon 1. lipnja.

Lista rezervi

Neki studenti mogu u početku biti stavljeni na rezervni popis i još uvijek mogu dobiti stipendiju ako drugi stipendisti ili ne ispune alternativne uvjete ili odbiju njihovu stipendiju.

Kriteriji prijave

-Da biste ispunili uvjete za Holland – Zuyd Excellence Scholarship, morate ispuniti sljedeće kriterije:

-Nemate državljanstvo EU/EEA, niti državljanstvo Švicarske ili Surinama.

-Dobili ste svoj Zuyd studentski broj putem Studielink-a.

-Zadovoljavate specifične uvjete studijskog programa.

-Od vas se traži da platite najviše institucionalne školarine.

-Tijekom studija živite u Nizozemskoj.

-Nikada niste prekinuli Zuyd program bez stjecanja diplome.

-Niste prethodno stekli diplomu u obrazovnoj ustanovi u Nizozemskoj. (Imajte na umu da se ovaj uvjet odnosi samo na Nizozemsku stipendiju, ako ne ispunjavate ove kriterije, još uvijek se možete prijaviti za Zuyd Excellence Scholarship)

-Prijavljujete se za pokretanje jednog od sljedećih programa koji se u potpunosti podučavaju engleskim financiranjem države:
europske studije

-Ugostiteljski (hotelski) menadžment

-Interdisciplinarne umjetnosti

-Međunarodno poslovanje

-Glazba (prvostupnik i magistar)

-Unutarnja arhitektura

Vaša Holland – Zuyd Excellence Scholarship (H-ZES) prijava

Vaša prijava mora sadržavati:

-Ispunjen i potpisan obrazac za prijavu za stipendiju Holland – Zuyd Excellence (pdf)

-Osobno motivacijsko pismo za želju studiranja na Zuyd University of Applied Sciences

-Jedno pismo preporuke od npr. predavač ili mentor vaše trenutne obrazovne ustanove

-Vaš životopis (životopis)

Preuzmite obrazac za prijavu

Vaše motivacijsko pismo (maks. 1 stranica A4) mora sadržavati sljedeće stavke:

-Zašto ste odabrali baš ovaj studijski program na Zuyd University of Applied Sciences

-Koju vrijednost očekujete da će ovaj studijski program dodati vašem prethodnom obrazovanju

-Što očekujete da će ovaj studijski program doprinijeti vašoj budućoj karijeri

Preporuka treba biti potpisana, datirana i predana na službenoj tiskanici i mora sadržavati:

-Vaše ime i ime, položaj i odjel suca vaše trenutne obrazovne ustanove

-Opis podnositeljevih izvrsnih akademskih sposobnosti i kompetencija.

Dodjela Holland – Zuyd Excellence Scholarship (H-ZES)

-Holland – Zuyd Excellence Scholarship prijave se ocjenjuju na individualnoj osnovi i prema redoslijedu pristizanja te uvijek ovise o ponudi i potražnji.

-O dodjeli i raspodjeli stipendija među kandidatima odlučuje povjerenstvo Međunarodnog ureda i predmetnog fakulteta. Odabir se temelji na akademskoj uspješnosti i/ili rezultatima prijemnog ispita te motivacijskim i referentnim pismima koja prate ovaj obrazac za registraciju.

-O rezultatima dodjele stipendija bit ćete obaviješteni e-poštom do 1. lipnja.

-Ako vam se ne odobri stipendija, možete se odjaviti iz programa bez ikakvih daljnjih obaveza prije 31. kolovoza koji prethodi akademskoj godini za koju ste se prijavili.

-Nizozemska stipendija primjenjuje se samo za prvu godinu vašeg studija na Zuydu i bit će umjesto Zuydove stipendije za izvrsnost tijekom te godine. Nizozemska stipendija dodjeljuje se u obliku jednokratnog iznosa od 5000 € tijekom prve akademske godine. Ovaj iznos stipendije bit će prebačen na vaš bankovni račun u dvije jednake uplate. Prva uplata (2500 €) bit će prebačena na vaš bankovni račun prije 1. studenog. Druga uplata (2500 €) bit će prebačena na vaš bankovni račun prije 1. travnja.

Napomena: Za primanje ovih uplata trebat će vam nizozemski bankovni račun.

-Za obnovu stipendije za sljedeću akademsku godinu potrebno je minimalno 45 stečenih bodova po akademskoj godini. Obnavljanje stipendije vrijedi samo za nominalno trajanje dotičnog programa.

Ograničavajući uvjeti

-Kako bi dobili sredstva stipendije, primatelji moraju ispuniti uvjete upisa koje je predstavio fakultet na koji su se prijavili i biti primljeni u program ispunjavanjem upisa putem Studielinka. Sredstva se neće raspodijeliti dok Zuyd Admissions Office ne dostavi dokaz o prihvaćanju u program Međunarodnom uredu. Ako student ne bude primljen u program Zuyd International Office zadržava pravo opoziva stipendije do daljnjeg.

-Ako se student prijevremeno odjavi, dio isplaćene stipendije bit će razmjerno vraćen.

-Više nećete imati pravo na Zuyd Excellence Scholarship ako u bilo kojem trenutku tijekom studija ne ispunite sve gore navedene kriterije.

-Kao primatelja stipendije možda će vas kontaktirati marketinški i regrutacijski tim vašeg Fakulteta kako biste stavili maks. 50 radnih sati godišnje za promotivne aktivnosti. Na početku akademske godine vaš tim za marketing i zapošljavanje bit će pozvan na informativni sastanak kako biste dobili više informacija o planiranju.

Primjena

Za prijavu za Holland – Zuyd Excellence Scholarship (H-ZES) ispunite obrazac i pošaljite ga sa svim potrebnim popratnim dokumentima na internationaloffice@zuyd.nl.

> Zadnji rok za prijavu: 30. travnja

Imajte na umu da će kandidati koji ispunjavaju uvjete, ali nisu odabrani za Nizozemsku – Zuyd Excellence Scholarship (H-ZES) automatski biti razmatrani za Zuyd Excellence Scholarship (ZES) nakon 1. lipnja.

Izvor / Više informacija: Službena stranica OVDJE.