Sveučilište McGill Financijska pomoć temeljena na potrebama za buduće studente u Kanadi

Sveučilište McGill predano je pružanju podrške akademskim aktivnostima kvalificiranih dodiplomskih studenata kojima je potrebna financijska pomoć. Sveučilišni program stipendija za upis nudi stipendije za upis studentima iz obitelji s niskim do skromnim primanjima koji pokažu financijsku potrebu. Oni koji ispunjavaju uvjete za prijavu uključuju sve:

  • novoprimljeni studenti prve godine prvog stupnja i
  • novoprimljeni studenti prve godine preddiplomskog studija koji izravno upisuju stručne programe medicine i prava (s prethodnom diplomom)

Cilj programa je učiniti Sveučilište pristupačnijim onima koji se suočavaju s financijskim izazovima nadopunjavanjem drugih izvora financiranja kao što su državna pomoć, financiranje podrške autohtonim bendovima, honorarni rad, roditeljska podrška i drugi izvori financiranja.

Povlastica! Svaki student koji prima ovaj oblik pomoći automatski će dobiti odobrenje za traženje zaposlenja kroz Sveučilišni radni studijski program nakon prijave putem Minerve.

Raspon ulaznih stipendija u vrijednosti, a iznosi nagrada određeni su prema:

  • razinu potrebe koju su pokazali student i njegova obitelj u odnosu na druge podnositelje zahtjeva
  • stopa školarine koja se naplaćuje na temelju programa studija i studentskog boravka (Quebec, ostatak Kanade, SAD, međunarodno)

Iako se ove nagrade ne obnavljaju automatski u drugoj i sljedećim godinama studija, studenti mogu nastaviti primati pomoć kroz naš Program financijske pomoći tijekom studija.
Nudimo ograničen broj ulaznih stipendija koje su obnovljive i trajne do završetka dodiplomskog studija (do maksimalno četiri godine) pod uvjetom da su zadovoljeni kriteriji za obnovu (financijske potrebe i akademski status). Studenti će automatski biti uzeti u obzir za ovu vrstu ulazne nagrade kada predaju prijavu za stipendiju za upis na Minervi, tj. nije potrebna posebna prijava.

Podobnost

Da bi bili uzeti u obzir za Program ulazne stipendije, kandidati moraju:

  • upisati redoviti studijski program na Sveučilištu
  • pokazati financijsku potrebu, uključujući namjeru podnošenja zahtjeva za državnu pomoć studentima i/ili financiranje podrške autohtonim bendovima

Studenti registrirani u Student Accessibility & Achievement mogu imati pravo na financijsku pomoć dok slijede smanjeno opterećenje predmeta.

Kako se prijaviti

Nakon obavijesti o prihvaćanju Sveučilišta (bilo službenim pismom ili putem stranice statusa upisa na Minervi), prijava postaje dostupna na Minervi: odaberite karticu Financijska pomoć/nagrade > izbornik Financijska pomoć > Prijavite se za McGill Entrance stipendiju > Prijavite se za upis Program stipendije > Dovršite i pošaljite svoju prijavu.

  • Kanadski studenti (državljani ili stalni stanovnici) koji žive izvan Kanade moraju podnijeti CSS profil financijske pomoći za stipendije i studentsku pomoć uz prijavu za pomoć McGill Minerva.
  • Studenti iz SAD-a koji se žele prijaviti na Program stipendije Sveučilišta moraju predati CSS profil uz prijavu za pomoć McGill Minerva.
  • Međunarodni studenti (izvan SAD-a) koji se žele prijaviti na Program stipendije Sveučilišta moraju predati CSS profil uz prijavu za pomoć McGill Minerva.

Ako ste student s invaliditetom kojem je potrebna pomoć pri ispunjavanju online prijava, slobodno nas kontaktirajte.

Kada se prijaviti

Toplo preporučujemo da se prijavite u roku od 30 dana od datuma službenog prihvaćanja na Sveučilište jer je financiranje za ovaj program ograničeno i nudi se kontinuirano dok se resursi ne iscrpe.

Prijave se službeno zatvaraju 30. lipnja.

Popratna dokumentacija

Stipendije i pomoć studentima zadržavaju pravo provjere podataka navedenih u prijavi. Nedosljednosti mogu rezultirati ponovnom procjenom ili poništenjem kandidatove nagrade.

Vremena odluke

Odluke o dodjeli započinju u veljači i nastavljaju se nakon toga kontinuirano, 2-3 tjedna od datuma podnošenja zahtjeva i/ili primitka dokumentacije (ako je potrebno). Odluke se objavljuju na kartici Financijska pomoć/nagrade na Minervi i prati ih službeno pismo. Nagrađene se potiče da obrate posebnu pozornost na svoje pismo jer sadrži važne podatke o nagradi.

Metode Plačanja

Ulazne stipendije knjiže se na vaš račun za studentske naknade u dvije jednake rate na početku jesenskog i zimskog roka.

Ne biste trebali biti zabrinuti ako vaš početni e-račun ne odražava vašu nagradu. Kada primite obavijest na svoju McGill e-poštu da je vaš e-račun spreman, trebate oduzeti odgovarajući iznos (ako već nije uzet u obzir) i platiti ostatak. Za informacije o e-naplati, molimo pogledajte web stranicu Student Accounts.

Odgode

Studenti koji su zatražili i dobili odgodu upisa i koji pohađaju zimski semestar prijavne godine mogu imati odgođenu polovicu svoje ponude stipendije za zimski semestar.

Studenti koji su zatražili i dobili odgodu upisa i koji pohađaju sljedeći jesenski semestar (jednu godinu kasnije) moraju se ponovno prijaviti jer iznos dostupan za stipendije za upis varira svake godine.

Ostale usluge financijske pomoći

Stipendije i pomoć studentima također nude ove usluge i programe vezane uz pomoć:

Službena stranica