Stipendije Zaklade MTN za studente visokog obrazovanja 2023. u Nigeriji

Zaklada MTN (MTNF) trenutno prima prijave za svoje godišnje stipendije koje se dodjeljuju studentima koji pohađaju visoko obrazovanje u Nigeriji. Stipendije dostupne za 2023. uključuju stipendiju MTN Foundation Science and Technology (STS) i stipendiju za slijepe studente (SBS). Pozivaju se zainteresirani kandidati koji ispunjavaju potrebne kvalifikacije da se prijave.

Stipendija MTN Zaklade za znanost i tehnologiju (STS) vodeći je program organizacije od 2010. Otvorena je studentima koji studiraju tečajeve vezane uz znanost i tehnologiju na razini 300 u nigerijskim javnim visokoškolskim ustanovama, kao što su sveučilišta, veleučilišta i koledži Obrazovanje. Za stipendiste će biti odabrano ukupno 300 zaslužnih studenata. Ovi će studenti primati godišnju stipendiju u vrijednosti od N200,000.00 dok ne diplomiraju, pod uvjetom da zadrže traženi akademski uspjeh.

Sažetak stipendije:

  • Sponzor stipendije: Zaklada MTN
  • Mjesto stipendije: Nigerija
  • Razina stipendije: preddiplomski
  • Vrijednost stipendije: N 200,000 godišnje
  • Podobnost za predmet: Ovisno o podobnosti za tečaj
  • Podobnost zemlje/kandidata: Stipendija je dostupna kandidatima iz Nigerije.

Kriterij prihvatljivosti:

Kriteriji prihvatljivosti za stipendije MTN Foundation 2023. su sljedeći:

  • Institucija studija:MTN stipendija za znanost i tehnologiju (STS) i MTN stipendija za slijepe studente (SBS) otvorene su za nigerijske studente upisane u nigerijske javne tercijarne ustanove (sveučilišta, veleučilišta i fakulteti za obrazovanje).

Tijek studija:

  • MTN stipendija za znanost i tehnologiju (STS) dostupna je za 300 studenata koji studiraju tečajeve vezane uz znanost i tehnologiju na nigerijskim javnim tercijarnim ustanovama (sveučilišta, veleučilišta i fakulteti za obrazovanje).
  • MTN stipendija za slijepe studente (SBS) otvorena je za 200 i 300 slijepih studenata koji studiraju bilo koji studij na nigerijskim javnim visokoškolskim ustanovama (sveučilišta, veleučilišta i fakulteti za obrazovanje).

Razina studija:

  • MTN stipendija za znanost i tehnologiju (STS) otvorena je studentima koji su završili ispite razine 200 u drugom semestru i napreduju do razine 300, kao i studentima koji su trenutno na razini 300.
  • MTN stipendija za slijepe studente (SBS) otvorena je za 200 i 300 slijepih studenata koji su upisani u bilo koju nigerijsku javnu tercijarnu instituciju (sveučilišta, veleučilišta i fakulteti za obrazovanje).

Kumulativni prosjek ocjena (CGPA):

Kandidati za STS moraju imati kumulativni prosjek ocjena (CGPA) od 3,0/4 ili 3,5/5, ovisno o njihovom trenutnom programu.
Kandidati za SBS moraju imati minimalni kumulativni prosjek ocjena (CGPA) od 2,0 ili 2,5, također ovisno o njihovim programima.

Postupak prijave:

Da biste započeli postupak prijave, molimo kliknite na gumb “Prijava za MTN stipendije 2023” koji se nalazi na službenoj web stranici. Od vas će se tražiti da odaberete određeni program stipendiranja za koji ste zainteresirani i da date neke informacije kako biste potvrdili svoju podobnost za program. Kada završite, možete nastaviti s ispunjavanjem obrasca za prijavu. Važno je unaprijed prikupiti sve potrebne dokumente koji potvrđuju vaše zahtjeve za ispunjavanje uvjeta.

Rok za prijavu: 18. lipnja 2023

Primijeni sada